Vaktmästarna

The Vergers är kyrkvaktmästare som har ett gemensamt intresse i musiken. Genom att blanda musikstilar skapar vi vår speciella stil. Folkmusik, visa, melodiös rock & populärmusik bildar grunden i konstellationen.

onsdag 23 december 2009

Vad är Spotify?


Spotify är ett online musikbibliotek som du kan streama musik från nätet med ner till din dator. Detta gör du med en iTunesliknande klient där du söker, spelar, skapar playlists, lyssnar på radio och läser diverse fakta om artisterna. Tjänsten är reklamfinansierad men möjlighet finns att köpa en prenumeration för att slippa reklamen.

Spotify har väldigt mycket musik, men de har långt ifrån allt. Till exemple finns det inga låtar från AC/DC, The Beatles och Led Zeppelin. Förmodligen beror det på att dessa artister inte vill sälja rättigheten att spela deras musik till Spotify Men ju större Spotify blir desto fler artister kommer att finnas.

Eftersom du streamar låtarna så kan du inte ladda hem dem till din iPod eller telefon. Men Spotify för mobilen mm finns. Spotify, mobiltelefon och fri datatrafik ger ju oändliga möjligheter.
Reklamen i Spotify har jag ingen erfarenhet av då jag redan från början prenumererat på betalversionen för 99 kr /månaden. Men jag tror att det kommer korta reklamsnuttar ungefär efter var 6:e låt. Sen finns det lite banners i klienten också dvs reklamrutor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar