Vaktmästarna

The Vergers är kyrkvaktmästare som har ett gemensamt intresse i musiken. Genom att blanda musikstilar skapar vi vår speciella stil. Folkmusik, visa, melodiös rock & populärmusik bildar grunden i konstellationen.

tisdag 19 januari 2010

Gentlemen vilka är de?

Jag har fått många frågor om vilka Gentlemen är så här är en kort presentation av dem.

Det är inte ofta nuförtiden att man hör om den här typen av inspelningar i Sverige. De görs liksom inte längre. Det vill säga skivor gjorda så som de gjordes förr, på den tiden då stora skivinspelningar gjordes fullt ut, utan vare sig musikaliska eller ekonomiska begränsningar och med den kreativa ambitionen som enda acceptabla måttstock. Gentlemen har nu spelat in just en sådan skiva..........

Så beskrivs Gentlemens skiva "Awaken Me".

Gentlemen består av:

Mikael Grahn: känd som "rektorn" i TV3’s Fame Factory. Han har bland annat medverkat i ”Abba – The True Story”, ”Fame” och ”Sol, Vind Och Vatten” Sjungit med storbandet Ambassadeur. Mikael Grahn haft också det prestigefyllda uppdraget att stå för underhållningen på Nobelfesten. Ni kanske har hört hans röst i Disneyfilmer bland annat Ringaren i Notre Dame.

Stefan Nykvist: har i flera år medverkat som körsångare i Melodifestivalen. Han har uppträtt med storheter som Carola, Jill Johnsson och Liza Minelli, eller varför inte The Temptations? Musikaljobb som kan nämnas är ”Jesus Christ Superstar” och ”Sol, Vind Och Vatten”. Även Stefans röst har man kunnat höra i Disneyfilmer bland annat ledmotiven till ”Herkules” och ”Oliver Och Gänget” i sällskap med stjärnor som Niclas Wahlgren & Myrra Malmberg.

Fredrik Willstrand: känner många (speciellt tjejer i 30-35 årsåldern) igen som Shakin´Fredrik. Han har medverkat i Melodifestivalen med låten "Fem i tolv" och vem kommer inte ihåg hans låt "Susanne". På senare år har Fredrik medverkat i ett stort antal musikaler, filmer och shower.

Här kommer ytterligare ett smakprov:Inga kommentarer:

Skicka en kommentar